ec-live

 

EC-LIFE voor medische hulp in het algemeen
en borstkanker in het bijzonder

 

borstamputatieOok erg arme vrouwen in Azië met BORSTKANKERPATIENTEN verdienen een eerlijke kans op een fatsoenlijk leven tijdens en na borstkanker.
HELPusNOW steunt de vrouwencoöperatie 'EC-life' in het vinden van spullen zoals borstkanker protheses,  zwemprotheses, bh's, pruiken, mutsjes, buff's en veel meer. Wij zijn erg dankbaar met de hulp welke wij nu al mochten ontvangen van Willy Muller, geestelijk moeder en beheerder van www.knuffelborst.nl. Zij is het die de eerste hulp heeft geboden en ons waardevolle informatie heeft verstrekt.  DANK JE WEL is het minste dat we kunnen zeggen lieve Willy, maar we zeggen het wel namens zoveel dankbare blijde vrouwen in Azië, namens de vrouwen van 'EC-life'!

HELPusNOW vraagt uw hulp om juist de zeer arme vrouwen, die eigenlijk al geen geld hebben om operaties te ondergaan, te helpen en te steunen in hun ongelijke strijd tegen borstkanker. In landen zoals de Filipijnen moeten alle vrouwen de operatiekosten uit eigen zak betalen en slechts in een enkel geval krijgen zij een klein deel (maximaal 30 tot 40%) terug. Ziekenfondsen zijn er niet en er zijn geen uitkeringen, geen sociale fondsen, geen bijstand. 

Met keihard werken kunnen deze vrouwen net aan wat geld verdienen om hun kinderen te eten te geven. Een poetsvrouw of huishoudster verdient met een beetje geluk € 30 tot € 50,- per maand, ja inderdaad: per maand en dan ook nog moet er per dag tot wel 8 tot 10 uur gewerkt worden. Wanneer deze vrouwen getroffen worden door een ernstige ziekte als borstkanker betekend dit in de meeste gevallen einde bericht! Letterlijk en figuurlijk. Dat kunnen we niet laten gebeuren en daarom roepen we op tot een stukje hulp.

Wat kunt u doen?

voorgevormde prothese bh-anita care-1HELP Willy Muller met haar verzamelpunt van alle borstkanker gerelateerde spullen en schenk uw spullen aan knuffelborst.nl maar ook vragen wij u om vrouwen in Azië niet over te slaan en please, please HELPusNOW met de spullen welke u nu gelukkig niet meer nodig heeft! Stuur deze naar ons toe en wij – vrienden van HELPusNOW.nl – wij zorgen voor de financiering van transportkosten van de door  u geschonken spullen direct naar de Filipijnen, naar de vrouwencoöperatie EC-life!

knuffelborst mooi mutsjeWanneer je door chemotherapie of bestraling als behandeling voor kanker je haar kwijtraakt, door alopecia areata of androgenetica al langere tijd kale plekken hebt, dan is dat al een ramp op zich. Maar je bent sterk en je wilt vechten dus ga je op zoek en kom je een overweldigend aanbod van verschillende hoofdbedekking tegen. Hoeden, petten, mutsen, pruiken het aanbod is groot. En je ontdekt nog iets: ziek zijn is één zijn maar dat jouw ziekte zo duur kan zijn, dat is een bijkomende pijnlijke ervaring. Er zijn genoeg vrouwen die minder te besteden hebben en dan hakken de kosten van een pruik er toch wel flink in maar ook zij willen toch ook heel graag een mooie pruik dragen. Ik zeg ook altijd tegen mensen: als je haar weer terug is, breng of stuur de pruik dan weer retour. 

Laat jouw ervaring niet die van zoveel meer vrouwen zijn en schenk je protheses, beha's, pruiken, mutsjes en zo meer aan HELPusNOW of aan knuffelborst.nl want duizenden, tienduizenden vrouwen in Azië hebben gewoonweg de centjes niet om dergelijke spullen te kopen. Wij van HELPusNOW stellen dat ook arme vrouwen RECHT HEBBEN op een 'vrouwwaardig' bestaan! Het is al erg genoeg dat duizenden, tienduizenden vrouwen niet eens in aanmerking komen voor medische behandeling van borstkanker simpel vanwege het feit dat ze tienduizenden euro voor behandelingen niet kunnen ophoesten. In landen zoals de Filipijnen bestaat niet eens een ziekenfonds, is er geen sociale bijstand en je hoeft echt niet te denken dat 'maatschappelijk werk' je uit de brand zal halen. Dus doen wij het! Want vrouwen op de hele wereld kunnen op vrouwen rekenen en kunnen wat ons betreft op jou en op HELPusNOW rekenen. Toch? HELPusNOW.nl!

Een reactie van één van de donateurs:

pruiken‘Ik heb zelf in 2003 borstkanker gekregen en heb daarvoor ook chemotherapie gehad. Toen mijn haar uitviel, heb ik een vrij dure pruik aangeschaft, die ik maar gedeeltelijk door de verzekering vergoed kreeg. Ik wilde persé een mooie pruik, want als ik die ophad voelde ik me een stuk beter dan met een sjaaltje of buff. Toen mijn haar weer begon te groeien, had ik die pruik niet meer nodig. Dat vond ik eigenlijk zonde en zo kwam ik op het idee om mijn pruik uit te lenen aan iemand anders. Er zijn genoeg vrouwen die minder te besteden hebben en dan hakken de kosten van een pruik er toch wel flink in maar ook zij willen toch ook heel graag een mooie pruik dragen. Ik zeg ook altijd tegen mensen: als je haar weer terug is, breng of stuur de pruik dan weer retour.

Ook nachtmutsjes, want die draag je alleen als je kaal bent. Verder heb ik sjaaltjes ,mutsjes,beha’s, protheses,zwemprotheses en badpakken. Mensen veranderen nogal eens van maat en dan past een beha of badpak niet meer. Een ander kun je daar dan weer blij mee maken.'

Een man stuurde pasgeleden nog een hele collectie beha’s van zijn overleden vrouw. De meeste nog splinternieuw. Hij wilde er graag iemand anders blij mee maken. Dat is ook onze opzet.  Willy: 'ik weet uit ervaring hoe vreselijk het allemaal is als je borstkanker hebt. Als ik op deze manier mensen een beetje kan helpen, dan geeft me dat een goed gevoel'. Daar doen we het voor. Daarom de oproep van HELPusNOW/ChildsCare om samen andere mensen te helpen. En het mooiste van al dit is: je krijgt er zoveel voor terug te beginnen met een goed gevoel van hart tot hart! Als je meer wilt weten of andere vragen hebt mail dan even Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Nog een tweetal reacties:

knuffelborst div color'Jouw site heeft mijn interesse gewekt en ben er aan het kijken voor sjaaltjes, want je hebt gelijk het kost vreselijk veel al die spulletjes bij elkaar, ik vindt ook dat er behoorlijk een slaatje uit ziekten als kanker geslagen wordt.'

'Ben via een vriendin op jouw site verwezen. Ik ben 34 en ik heb voor de tweede keer sinds 1,5 jaar weer borstkanker alleen heb ik nu ook uitzaaiingen naar mijn lymfklieren. Heb mijn eerste chemo reeds gehad en krijg er nog 7, daarna hopelijk een operatie. Ik ben niet zo'n type die gelijk alles opzoekt en aanmeld bij lotgenoten omdat ik daar 't type niet voor ben en ik het liefst zo weinig mogelijk wil lezen over kanker en alle ellende daar omheen.'

Bovenstaande zijn maar een paar van de vele, vele berichtjes welke te vinden zijn in het gastenboek van KNUFFELBORST.nl  het waanzinnig goede verzamelpunt van borstkanker protheses,  zwemprotheses, bh's, pruiken, mutsjes, buff's en veel meer. KNUFFELBORST is opgericht en wordt gemanaged door Willy Muller een ervaringsdeskundige pur sang, maar nog meer een juweel van een mens, een strijdster en vooral een gouden hart. Lees alles over het hoe en waarom en vooral het voor wie KNUFFELBORST.nl is.

Our Mission

HELPusNOW, in this together with EC-life, is a tax-exempt nonprofit organization and donations are tax deductible. The organization will educate and inspire women, children, and men that have been affected by breast cancer.

HELPusNOW.nl will raise and use funds to increase awareness, assist cancer patients, cancer survivors and co-survivors, as well as motivate the general public, to take an active role in participating and partnering with cancer and health institutions and other advocates to help find a cure for cancer.