EC Store

EC- stores (places to be)wijken af van de gemiddelde sari-sari winkeltjes omdat deze vooral gericht zijn op voeding en direct huishouden gerelateerde producten terwijl de EC- stores veel meer gericht zijn op hoge kwaliteit, nieuwe of nauwelijks gebruikte powertools, kleding, schoenen, gereedschappen, keukengerei, zelfs kleine koelkasten, stofzuigers en (computer)hardware in het algemeen. Te veel om op te noemen.
 
EC- store-hardly-used-tupperwareEC- store-hardly-usedEC- store-used-Cookware-Set-Kitchenware-
 
Het streven van de vrouwencoöperatie EC- stores, is gericht op het aanbieden van goederen, diensten, vakgerichte informatie en gratis hulp bij het opzetten van kleine bedrijfjes en minikredieten, in de meest brede zin. Anders dan bijvoorbeeld sari-sari winkeltjes, is EC- stores vooral gericht op ontwikkelen van zelfredzaamheid in bepaalde gebieden. Het maken van winst is niet het hoofddoel van EC-stores. 
 
EC- stores- Power-Tool-Repair-Made-Easyrol3 85EC- stores -you-find-Baby- clothes- baby boy clothes- baby  girl clothes- newborn baby--1
 
Via de coöperatieve EC-stores (EC staat  voor “easy”), opgezet met de hulp van o.a. HELPusNOW, UEBC en WFChildsCare. Via EC-stores kunnen leden van de gemeenschap gemakkelijker toegang tot basisproducten krijgen tegen lage kosten en in sommige gevallen zelfs gratis. In zeg maar heel Azië, maar zeker in de Filipijnen, kan een klant 'eenheden' van het product kopen in plaats van hele pakket. Zo kan men een enkel paracetamol, snoepje, theezakje of zelfs deel van een pakje boter kopen voor een paar peso in plaats van een hele verpakking. Dit is handig voor degenen die niet het hele pakket kunnen kopen of niet veel van iets nodig hebben. De EC-stores geven bovendien mogelijkheid tot huren van diverse goederen of gereedschappen, omdat veel (met name eenvoudige vaklui) geen geld hebben voor aankoop van een boormachine, betonschaar of micro-wave om maar een paar voorbeelden te noemen. Daar waar schrijnende armoede of dringende hulp nodig is, kunnen de EC- vrouwencoöperaties besluiten gratis (eerste) hulp te geven. EC-stores besparen de klanten extra transportkosten, vooral die op het platteland, omdat sommige steden erg ver weg zijn en in grote gebieden van Azië, zeker in de Filipijnen, is het (openbaar) vervoer verre van optimaal te noemen en dat is zachtjes uitgedrukt. De EC-stores brengen ook een secundaire of zelfs primaire bron van inkomsten voor de lokale bevolking. De producten worden in hoofdzaak in Europa ingekocht (soms door derden geschonken) en per goedkoopste mogelijkheid verscheept om deze vervolgens te verkopen in een EC-store bij een geringe mark-up prijs. EC- stores vergen weinig investeringen, omdat de producten goedkoop zijn en slechts een paar wijzigingen aan huis nodig zijn om het te converteren naar een EC-store. De vrouwencoöperatie kan zelf beslissen of het ook credit aankoop van zijn "suki" (terugkerende klanten naar de EC- store) wenselijk of noodzakelijk is. De EC-store beheerders moeten in dat geval een gecontroleerd register bijhouden van de uitstaande saldi van hun klanten en duidelijke afspraken maken inzake betalingen op vooraf bepaalde betaaldagen.
 
201EC-  stores-slightly-used-Mini-b-font-washing-machine-laundryschoolspullen 1EC- store-used-toolsEC- store-used-micro-wave
 
 
  
EXTRA aandacht gaat uit naar medische problemen in de onmiddellijke omgeving en wordt met name gekeken naar- en op welke manier vrouwen met borstkanker geholpen kunnen worden met bijvoorbeeld gratisborstprotheses, prothese BH's of pruiken na chemokuren en zo verder. Deze hulp gaat uitsluitend via lokale artsen/klinieken welke vooraf getoetst worden op betrouwbaarheid.
 
knuffelborst korte-pruik-midden-bruin-haarborstamputatie
 
Het streven van de vrouwencoöperatie EC- stores is gericht op het verwerven van een duidelijke plaats als onderdeel van de Filipijnse cultuur en zo een integraal onderdeel te worden in het leven van Filipino's. EC- store wil een constant kenmerk zijn in woonwijken in de Filipijnen, zowel in landelijke als stedelijke gebieden, maar vooral gericht op de armste gemeenschappen. In meer dan 73% zijn er geen faciliteiten of niet toereikend. Met name voor de zeer eenvoudige (arme) vaklieden zijn er nauwelijks mogelijkheden om aan modern(er) gereedschap, powertools, scholing aan hoe er mee om te gaan of financiering daarvan te komen. EC- stores streeft ernaar daar daar oplossingen voor aan te dragen. Gebruiksgoederen, gereedschappen, powertools, keukengerei, kleding en veel meer, kunnen gunstig aangekocht worden in de nabijgelegen EC- store waardoor ook de economische activiteiten in het gebied zullen toenemen en dat is een impuls welke zich zal vertalen naar het algemeen welzijn voor gewone burgers in Azië en voor Samar in de Filipijnen in het bijzonder.
 
EC- stores de place to be.....!
 
 
 EC- store- slightly-uses-bagsEC- store powertoolsNOVA2
Elke EC- store moet een plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het is van groot belang dat mensen samen kunnen komen om vragen te stellen over goederen, producten, diensten of hoe deze, gebruikt of toegepast kan worden. Gratis uitleg over hoe bepaalde apparaten of machines te gebruiken of toe te passen is van groot belang. 
 
Wat banken, een tafel en een paar stoelen staan er om mannen en vrouwen uit te nodigen even plaats te nemen en wat uit te rusten of om wat tijd door te brengen met iets te drinken terwijl vrouwen discussiëren over hetlaatste lokale nieuws. Jongeren kunnen de plek gebruiken om elkaar te ontmoeten. Kinderen zijn ook welkom na spelen of om wat frisdranken en snacks te kopen.
 
Op die manier levert EC- stores een bijdrage aan de gemeenschap en raken alle mensen gewend aan andere spullen en misschien krijgen we op die manier nieuwe enthousiaste vaklieden en blijde burgers. 

EC-store-kleding

De kleding die jij niet meer nodig hebt zijn meer dan welkom voor de mensen in de Philipijnen.

 

EC-store-voor-u-oud spul-voor-ons-reddinggevend

EC-store's: kleine winkeltjes, maar van groot belang.