Helpen...............?

HELPusNOW vraagt vooral om echt helpen, betrokken zijn.

homeless 10th

 

 

Kijk naar die lieve koppies, de naar jou zoekende ogen vol blijheid, de lichaamstaal die uitstraalt 'ik ben blij met je'!

En zo is het ook.

Kijk niet naar de rommel welke achter hun ligt, die verwart je, maar zij??? Zij hebben er al afstand van genomen. Zij kijken vooruit naar een toekomst met jou en dankzij jou.

HOE COOL IS DAT?

 

wfccp 001

HELPons NU, a.u.b., dat is ook hun vraag.

HELPusNOW steunt mensen waar dan ook ter wereld maar ons speerpunt ligt in Azië, met name het zuidelijk deel van de Filipijnen en delen van Indonesia en Malaysia. 

Maar ook helpen we mensen in Nederland of in België, mochten we weet hebben van een schrijnend geval.

Nadrukkelijk stellen wij dat we geen 'projecten' doen, maar dat we mensen helpen. Met name baby's/ kleine kinderen, vrouwen, meisjes en ambachtslui hebben onze aandacht omdat zij nu en later de sleutel zijn welke het mogelijk maakt onafhankelijk van hulp een toekomst op te bouwen en werkelijk zelf heel veel te kunnen bijdragen aan de realisering van een gezonde toekomst. Letterlijk en figuurlijk. Immers met name meisjes en vrouwen zijn de stuwende en blijvende kracht in nagenoeg elke maatschappij als het gaat om blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden ter plekke en het creëren van een toekomstperspectief. 

 "Eén dag werken aan het welzijn van een kind is van groter belang dan een leven lang verschuilen achter medelijden."

© (Ds. Ernst-Faith de Jager)

HELP us NOW, is een organisatie van “doeners”, hand aan de ploeg,
niet mauwen, maar er echt voor gaan.

SUNP0073

 

 

Zij leven in diepe armoede, staan dagelijks bloot aan levensbedreigende gevaren als verkrachting, orgaanroof, slavernij, prostitutie.


KINDEREN weer KIND laten zijn in hun eigen omgeving, indien mogelijk omringt door familie, in hun eigen dorp, met onze beschermende armen om hen heen. Dát is wat kinderen nodig hebben. Geen verplaatsing, geen vertrekken naar het buitenland, geen adoptie, geen ontworteling.

 

homeless 10th

 

 

KINDEREN hebben warmte nodig, liefde, aandacht, geborgenheid en dat is wat wij -samen met u, samen met jou- de kinderen kunnen en willen bieden.

Voor slechts 5 (vijf) euro per week bouw je mee aan een toekomst voor deze kinderen, deze gezinnen ook. Op die manier geef je minstens 10 kinderen te eten en geef jij mede sturing aan de opbouw van hun eigen leefgemeenschap en kan ook “jouw” kind wortelen in de eigen omgeving, op het plekje op aarde waar ze thuishoren.

“Geef ons heden ons dagelijks brood” bidden wij in het rijke Westen, maar zij bidden voor dagelijks 1 kopje rijst.

© (Ds.Ernst-Faith de Jager)

 

Help Us Now.

Ja inderdaad, HELPusNOW weet dat met name meisjes niet altijd worden gewaardeerd en zelfs worden achtergesteld, gediscrimineerd. Het is waar dat in heel veel landen meisjes niet dezelfde kansen krijgen als jongens. Dat is jammer en gewoonweg niet goed. Meisjes van nu zijn de vrouwen en moeders van straks. Juist zij zijn van groot belang om armoede en onrecht uit de wereld te krijgen en te houden.

DAAROM is HELPusNOW voorstander van hulp ter plekke en strak individueel gebonden hulp. 

Dat is de enige manier om zaken kordaat te regelen en voorkomt dat er ook maar een cent aan de strijkstok of in verkeerde zakken terecht komt. Bij projecten is die kans groter omdat er heel veel over nog meer schijven geregeld moeten worden. Daar doen wij niet aan mee! UW centjes gaan naar de mensen die het nodig hebben en U hebt alle controle daarop.

Help Us Now!

HELPusNOW heeft eigen mensen in de vorm van (vrouwen)coöperaties zoals EC-life, EC-store en EC-resort. Zij kennen het gebied, de stad, het dorp, de straat. Maar nog belangrijker zij kennen de families, de kinderen, de echt hulpbehoevenden. Corruptie is uitgesloten en overheden worden niet in dit traject ingeschakeld. Geen extra schijven waar directe hulp geboden  moet worden. Daar gaat het om en om die kinderen, die mensen, op weg te helpen naar een iets hoopvoller toekomst,vragen wij UW HULP.

HELPusNOW houdt het simpel. Wij vragen u om VRIENDEN van HELPusNOW te worden.

 

Cindy Gravoso2

Cindy Gravoso

Mark Anthony

Mark Gravoso

Nino Gavoso2

Nino Gravoso

De familie Gravoso.

Drie juwelen van kinderen welke de hardheid van het leven al zo pijnlijk moeten ervaren. Zij hebben uw hulp dringend nodig. Welke coach neemt hen onder de hoede?

  HELPusNOW!  

 

Warren Manjeron 5 yrs old

Warren Manjeron

Wendelyn Manjeron 2 yrs old

Wendelyn Manjeron

wilmarie Manjeron 7 yrs old

Wilmarie Manjeron

Wincess Majeron 1 yr old 

Wincess Manjeron

De broers en zusjes Manjeron.

Schatten van kinderen maar geboren in de verkeerde kribbe. Armoede en nog eens armoede, zelfs met een lieve mama welke zich doodwerkt als wasvrouw. Heb jij ruimte in je hart voor dit gezinnetje?

  HELPusNOW!  


Jude Odaya

Jude Odaya

MArk Angelo Odaya

Mark Angelo Odaya

De familie Odaya.

Mark is blind geboren en heeft geen toekomst zonder uw hulp. Jude wil graag naar school zodat hij later voor Mark kan zorgen. Maar vader is overleden en moeder red het financieel niet met haar inkomen als maid. Wat kun jij voor Mark en Jude betekenen?

  HELPusNOW!  

niko de lo Santos 8 

Nikko de La Santiago

Vader is landbouwarbeider en verdient €0,50 per dag. Nikko moet wel meewerken om het inkomen wat op te vijzelen. Zijn jeugd is al voorbij. Maar toch, wie geeft hem een beetje zonneschijn?

  HELPusNOW!  


 Daisy Lanigao 5 years old

Daisy Laniago

Mathew Lanigao 7 years old 

Mathew Laniago

 Michael Lanigao 11 yeras old

Michael Laniago

De Laniago familie.

Zij staan altijd klaar om anderen te helpen. Maar zij, zij hebben niets. Vader is oud en versleten. Ze willen zo graag naar school en de lessen van hun vader in de praktijk brengen: wees goed voor anderen en focus op je toekomst. Please geef hun een toekomst, al is het maar in je hart.

  HELPusNOW!  

 

 Gelyn Silagan 2 years old

Gelyn Silagan

Jomel Silagan 3 years old 

Jomey Silagan

Gelyn en Jomey Silagan

Kinderen uit een klein vissersdorpje. Papa werkt hard maar met €2 per dag is het een kwestie van te weinig om van te leven. Welke hard werkende familie nodigt hen uit aan tafel?

  HELPusNOW!  

Menjiemecaan Padoc  7 y oldand Mico Padoc  4 years old 

Menjiemecaan en Mico Padoc

Wat een schatjes he?! Maar het leven is hard. Vader overleden, moeder invalide, alleen oma zorgt nog voor wat inkomen. Neem ze bij de hand en laat ze jouw liefde voelen.

  HELPusNOW!  


 SUNP0206

Jeryl Militante

SUNP0207 

Jecel Militante

Jeryl en Jecel Militante

Twee prachtige meiden die een beter leven verdienen. Hun moeder is ziek, houdt zielsveel van de kinderen maar die moeten het maar zien te rooien. Dit kan toch niemand over zijn hart verkrijgen? Geef ze een toekomst!!

  HELPusNOW!  

Teajay Cabuquit 4 yo 

Teejay Cabuquit

"Als ik ooit zou mogen studeren dan hoop ik voor mijn ouders een beter leven te kunnen maken" zegt dit kind. Wij zouden zeggen "Wat wil je nog meer horen, help dit kind!"

  HELPusNOW!  


 Moneth Quilitano 1 yr old

Moneth Quilitano

 Richelle Quilitano 6 years old

Richelle Quilitano

Quilitano familie. Eenzaam en alleen.

Hoi ik ben Richelle. Ik zou graag naar school willen zodat ik voor mijn zusje kan zorgen. Ik wil niet dat iemand me zielig vindt. En verder weet ik het ook niet. Dat is Richelle ten voeten uit. Wie begrijpt haar?

  HELPusNOW!  

 

HPIM4860 

Archelus Duran

Pas 21 jaar en dan 14 uur per dag stampen op de pedalen voor een inkomen nauwelijks genoeg om je gezin te kunnen onderhouden. In ieder geval is er geen geld om zijn zoontje met keelkanker naar de dokter te brengen. Dit laten we toch niet gebeuren?!

  HELPusNOW!  


 Joy taburnal 1 year old and Thelma Taburnal 44 year old

Thelma en Joy Taburnal

 nino Taburnal 18 years old

Nino Taburnal

Familie Taburnal

Zij maakt pindakaasbroodjes en verkoopt deze op straat. Haar zoon van 18 werkt zich dood op een fietstaxi. Bij elkaar opgeteld komen ze nauwelijks aan €2 per dag. Zij verdienen uw steun.

  HELPusNOW!